Ukulele

Jeg spiller altså ukulele, som er et av mine hovedinstrument og jeg rådigger det! Jeg har så utrolig mange minner med det.
For dere som ikke vet hva en ukulele er, så er det en liten gitar med fire (plastikk)strenger og kan sammenlignes med de fire siste strengene på en vanlig gitar.


Jeg ble inspirert av denne fyren her:

Britiske Charlie McDonnell som jeg var storfan av før!

 Haha :D Jeg hørte jo mye på sangene hans før, og pappa hadde overhørt en gang da jeg hadde en av Charlies ukulelesanger på. Plutselig spurte pappa om jeg kunne ha tenkt meg en ukulele selv! Dette var i sommerferien mot 9 klasse, altså for litt mindre enn 2 år siden. Min første ukulele var en svart og liten en som jeg elsket med hele mitt hjerte! Den var fra FINN(kode: 22332490), 200 kr, var ikke det beste man kunne få tak i men var helt OK. Det var ikke noe vanskelig å lære seg det heller! Et av verdens enkleste instrument, spør du meg! :') (LØP OG KJØP!)
Ukulelen bare utviklet mer og mer av det jeg allerede kunne, og jeg lagde flere sanger. Det var vanskelig å opptre med den uten en mic så jeg fikk erstattet den gamle ukulelen med en ny som hadde mic heldigvis. Den kjøpte jeg i en trang musikksjappe i Amsterdam i vinterferien ifjor. Den er kjempe bra!


Meg og min nederlandske ukulele, Tatt av Rebekka Teigen


Her er en sang som jeg lagde på ukulelen. Den spilte jeg inn på slutten av fjorsommeren, fordi det var da jeg fikk min kjære Macbook Air med Garageband! 


 

Et artig minne jeg har med ukulelen, var språkreisen i sommer. Jeg var alt for redd for min nye, så jeg tok heller med den gamle svarte ukulelen min bort til Brighton. Den ble raskt populær av at vi holdt på å synge i parkene osv x) Brifa litt, men det var kjempe koselig! Mange ville prøve den og det beste av alt var at jeg fikk seriøst bruk for den til EF prosjektet vårt. Takket være det at jeg tok den med, fikk vi mulighet til å lage en musikkvideo, noe som ikke var blant alle verdens EFvideoer som ble laget sommeren 2011.

Og til vår store forventning, så VANT VI!

Ukulelen min tok dessverre for mye plass i kofferten min så jeg kunne ikke ta den med tilbake til Norge (som om det var veldig surprise når Primark var lett tilgjengelig i byene) så jeg ga den til en av mine nærmeste som jeg møtte neddi der.

- Kaseeey


 

Gitar

Halla! fortsetter, jeg. Med de musikkgreiene. 

Jo, det hele startet med at jeg prøvde meg på pappas gitar. Egentlig så hadde jeg alltid vært imot at jenter skal spille gitar, fordi det var så «guttete». Men pappa spilte aldri likevel på den gamle gitaren sin, så jeg gave it a try! Den er veldig gammel og hadde dårlige strenger, men det hjalp likevel. Jeg kunne ingen akkorder og var ikke så interessert i å lære noen heller.

Dette er for to år siden, da jeg og Tabitha opptrådte sammen. Gitaren er pappas gamle..


Dette er også tatt for ca 2 år siden, da jeg og Elise opptrådte på avslutningsfesten til 10 klasse. (Jeg gikk i 8)

Etterhvert prøvde jeg meg fram og fant fram EM! Haha.. Det er jo en veldig enkel akkord på gitar som krever kun to fingre og har en lett plassering på bandet også. Så ja, jeg lærte meg den og var sååå stolt husker jeg. Jeg visste ikke at det var en akkord før pappa nikka og sa det der var en E-minor.
Pappa begynte å bli litt ivrig i å lære meg gitar så han begynte å vise meg mange andre akkorder. Det begynte å bli så gøy og det tok ikke lang tid før jeg allerede hadde min egen sang! Haha, jeg husker sangen enda... Den var faktisk på engelsk, og jeg var 10 år!

Men ja, etterhvert fikk jeg egen barnegitar som jeg øvde på, og (hvit! <3) elgitar. Jeg begynte å lære meg barregrep og rekkefølgen på tonene på bandet. F ? F# - G ? G# - A etc..... Jeg har utforsket og prøvd meg fram til akkordene og har egen stil på gitaren. Jeg har ikke noe gitarkursbøker eller noe.
Dette førte til at jeg kunne utvikle det jeg allerede kunne! Jeg lærte for det meste av meg selv, og har siden spilt i band, i lovsang og opptrådt ellers. Jeg ville ha sagt at gitar er mitt hovedinstrument, men det er på grensen piano er det også.. Haha!

Jeg bruker nesten aldri den hvite elgitaren min, fordi jeg har ikke peiling på gitarlyder, forsterkere osv eller hva jeg burde kalle det :P
Dessuten er den veldig dårlig.. Fin er den da, tho!


Gammeeelt

Jeg spiller akustisk gitar ja, og er veldig glad i capoen min as well. Den bruker jeg mye!
Den dag idag er jeg stolt eier av en Yamaha som jeg fikk på konfirmasjonen min. Den er kjempe bra og er kjøpt på 4sound i Trondheim <3 Elsker den, den er alle tiders.Denne sangen er en cover av meg, der original sangen er Like I do - Minipop.
Alt er spilt og "gjendiktet" av meg! Håper dere liker den ;)
Som dere kanskje hører, er gitar hovedinstrumentet gitar. 

Jeg har forresten laget en ny cover; Can't go back now - The weepies. Den har også gitar som hovedinstrument.
Den skal jeg poste på youtube når jeg har lagd musikkvideoen ferdig! 

Allright! Spiller'u gitar?
 
Kaseeeey 

Piano

En av mine hobbyer er altså piano, noe jeg har spilt i snart 12 år(!)
Foreldrene mine kjøpte et keyboard til meg når jeg var ganske ung og slik utviklet det seg.
Jeg begynte i 4-alderen på pianokurs men gikk lei i andre klasse. Det begynte jo å bli kjedelig med noter og slikt.
Men hva skulle jeg gjøre med det støvete keyboardet, nå som jeg hadde slutta?


(random)

Jeg begynte å spille. Igjen. 
Men uten alle notene og lærebøkene. Jeg begynte å spille av meg selv ved å lytte til andre sanger og kopiere. Youtube var ikke kjent for meg den tida for jeg var jo tross alt i en alder på 9-10 år! Da måtte jeg høre etter og prøve meg fram. Jeg lykktes i det og har fått skikkelig god "G-hør" som det kalles. Det er ikke noe man kan trenes fram til men bli bedre på! Det er folk som spør ofte om hvor jeg har lært å spille - folkens, av meg selv! Bare meg i familien som spiller piano og dette er ikke lært på noen uker, men på flere år. Øving gjør susen, sånn bokstavelig talt.

I alle disse åra har jeg spilt uten noter, foran andre og uten problemer! Ja, jeg synes jeg klarer meg fint - men det er selvfølgelig en fordel å kunne det om man skriver egne sanger for eksempel. Jeg prøver å lære meg noter atm, haha fordi det er en fordel sånt sett. Jeg kan the basics but that's it! Det er svært nyttig, tho. (Oi ble en del engelske ord her)
Jeg synes ikke jeg burde lene meg alt for mye på notene og spille heele tiden etter de, fordi da kan jeg bli dårligere på min "G-hør"-side. HeheJeg elsker å spille piano, er storfan av flygeler (a) men eier selv et uslig keyboard. Og ja, den jeg hadde fra liten alder er bytta ut. Den jeg har nå er ikke noe barnekeyboard, heller ikke noe særlig proffesjonelt, men det funker fett! Flere hundre forskjellige lyder har den også, og slik har jeg også blitt veldig glad i å spille synth med fine akkorder og harmonier. Jippi! Keyboardet mitt er en Yamaha PSR-E40.

Her er noen videoer av meg der jeg spiller piano:


*Kremt* dette var til en engelsk blogg, okey?

Så ja, jeg er noteblind, but keeps playing! For tiden spiller jeg i lovsangsbandet på kirka, (synth men noen ganger piano) og for meg selv.
Håper på et (helst hvitt) flygel en gang i fremtiden. *Sikle*


Meg om min kjære som har fulgt meg mesteparten av livet <3

Spiller'u piano?

Kaseeey
 

hits