Week 36&37

Jaa kjære lesere, det er fredag og mer enn en uke siden sist jeg blogget. Grunnen til det er at det har vært så lite som har skjedd. Forrige helg ble jeg forkjøla så jeg har tatt det veldig lungt siden. På lørdag var jeg å handlet inn til uka, for det meste mat som jeg vil ha i matpakken min og andre nødvendige ting. Sov hele søndag, tvang meg på skolen på mandag og tirsdag med hodepine og feber og sov med en gang når jeg kom hjem, slapp også av onsdag og torsdag for å bli helt frisk til neste skoleuke.

(syk jente som drikker varm medisin på vei til skolen)

Så, konklusjonen min er at det har vært så lite som har skjedd fordi jeg har for det meste bare vært innendørs. Men for å gjøre innlegget mitt litt lengre så kan jeg nå fortelle hvordan en vanlig hverdag er blitt til fram til nå!

Jeg våkner halv 8, noen ganger kl 7 dusje eller kvart over 7 for å rette håret eller ordne matpakke(om jeg har glemt å gjøre det kvelden før). Første jeg gjør er å pusse tenna og ta på meg uniformen og rydde rommet mitt. Jeg rydder aldri rommet mitt hjemme, men det blir en vane nå, jippi! Håper på å få masse nye gode vaner her som jeg kan ta med meg hjem til Norge. Etter å få ordnet meg og sminke meg er det frokost kl 8, som er oftest cereal og toast, før jeg skynder meg ut 0820-0825. Vertsforeldrene til nabovenninene mine kjører oss til skolen hver dag. Når vi ankommer skolen må vi vente til Assembly starter (0855). Assembly er et slags morgenmøte hvor hele trinnet møtes, også må vi stå på rekker etter klasser. Der får vi viktig informasjon, for det meste instrukser og kjeft, også gjør de noe katolske greier og mumler noe som høres ut som en bønn. Så begynner timene 0905! Det er pauser to ganger om dagen, hvor alle er så sykt sosiale og sitter sammen. Jeg har ikke sett ei ensom jente! Alle bare sitter ved bordet eller gulvet med matpakken sin og prater, ingen holder på med telefonen sin i motsetning til i Norge! Det var en dag her hvor jeg tok med brunost som de fikk smake på. Den ble raskt populær:) Når skolen er ferdig 1530 drar alle hjem. Det som er spesielt her er at alle skolene(secondary school og highschool) er samlet på nesten en plass. Så når vi kommer ut av skolen så ser jeg både gutter og jenter i ulike uniformer som møtes. Jeg og mine to nabovenniner blir henta av min vertsmor og vi kommer hjem i firetida. Når jeg kommer hjem vil jeg som oftest slappe av og ta meg en "snack" for at den sultne magen min skal holde ut til middag kl 1800. i mellomtiden gjør jeg lekser. Etter middag, lekser igjen. Vi får lekser hver dag som oftest skal bli ferdig til dagen etter. For å ha orden så fikk vi en egen "School Journal"! På utsiden er det bildet av skolen. Inni er det oversikt over regler, skolekalender, fraværsoversikt og plass for å skrive ned leksene for hver dag.

(leksene for denne uka)

Fra kl 2100 til 2200 har jeg litt fritid til å slappe av. Her får jeg tid til å lage lunsj til skoledagen etter og ta meg en dusj. Og kanskje blogge. Den kommer til å bli endret etterhvert som jeg blir vant til å gjør masse lekser, for da gjør jeg leksene ferdig fortere og får mer tid til andre ting. Håper det skjer mer framover, i og med at jeg har tenkt å melde meg på forskjellige ting og reise til Galway og Dublin!

De store forskjellene jeg har lagt merke til er:
1. De spiser ikke risgrøt eller rømmegrøt, hvertfall ikke til middag!! De ble helt sjokkert når jeg sa at risgrøt er det mange som spiser i jula..

2. Jeg har ikke sett en eneste plastikkpose her. åh!!! så sykt irriterende når man kjøper ting og posen revner!!!!!!

3. De skriver alltid med penn her. Gjør de lekser eller noterer, så skriver de med penn. De gjør notatene ganske fancye da, med fargepenner. Jeg er den eneste som bruker blyant..

4. På skolen har de egne hardcover books for hvert fag, og en egen liten skrivebok(ikke blokk) for leksene for hvert fag. Dessuten har de egne rapportbøker for naturfagene. Mange bøker å holde styr på! Haha.

5. "Det å bruke ruteark i matten er det bare barn som gjør! Vi gjør matte på linjeark" wtf!!

-Kaaaasey

Week 35/36 - School

Ja, nå har jeg vært hos vertsfamilien min i mer enn en uke og har fått begynt på skolen. Fram til skolestart har jeg vært på kino med Ana og Nele, mine to nye nabovenner. Vi så One Direction 3D og Percy Jackson.Vi har også gått veldig mange turer og besøkt en haug med hester i nabolaget, og jeg har tatt meg en langtur i nabolaget i alle retninger for å se hva som er rundt i området. Bilder kommer lenger nede. Det er grønt overalt!!!!!! Det er også dyr og fine hus overalt.

  

Nei, forrige uke hadde jeg veldig lite å gjøre, så det var late dager med sein frokost og en tur på maccen min.
 

Fag
Det dere kanskje er mest spente på er skolen!! Jeg begynte igår, mandag 2. september. Våknet halv 8, tok på meg uniformen min, rettet håret, sminket meg(selv om det ikke er lov med sminke på skolen) og spiste frokost. Så var vi igang med første skoledag! Vi begynner 0905 og slutter 1530. Vi kom inn, ble møtt av viserektor som hjalp oss med timeplan og fagvalg. Dette er fagene mine: Easy English(jeg prøvde meg på Higher English, det var ikke så vanskelig men fyyyyyyyyy så kjedelig det var med BARE poesi! Alt var så sykt tørt, og jeg hørte at de fra Easy English at de skrev essay om travelling, som hørtes mye mer artigere ut så ja. Jeg bytta), Higher Maths(R1) også valgte jeg Biology, Chemistry, Arts og Music. IKKE NOE FREMMEDSPRÅK I ÅR! YES! Det er fordi jeg hadde spansk i Norge, og de tilbyr ikke spansktimer her. Åhh det var synd :-)) Tar spansk når jeg kommer hjem da. Skal egentlig ha 7 fag, men siden jeg ikke tar Irsk(som alle de andre Irene MÅÅ ta, haha stakkars) så får jeg enten studietime eller noe annet til å fylle inn. Nogenlunde fornøyd med fagene jeg valgte, er ikke så sikker på Arts da, er ganske random at jeg valgte det. Ganske kult likevel at jeg ikke hadde fått samme muligheter Norge. Får en liten smakebit på Design&Håndtverk og musikklinja i år! 

Mine første timer
Det som var overraskende var at vi ikke fikk tid til å bli kjent med skolen. Vi fikk ikke informasjon, ingen omvisning, ikke noe skap, ingenting. Vi måtte komme i gang med første time med en gang.. Det var så forferdelig, fordi alle de andre i klassen hadde allerede kommet i gang med det de skulle lære, slik at jeg kom stormende inn i klasserommet og måtte fortelle foran alle at jeg var ny. Jeg måtte sette meg ned ved en ledig plass og prøve å skjønne hva læreren sa. Det var så trist fordi jeg sleit så veldig i kjemien og biologien. Første time var art, og arts i Irland er noe heelt annerledes enn det utenom. Sa læreren ihvertfall. Rommet var helt utrolig dekorert og det er mange flinke tegnere i klassen. Utover dagen så var jeg også på mine første timer i Biology, P.E, Chemistry, English, og Maths. Lærerne er veldig snille her. Det er både menn og damer som lærere, til tross for at det er en jenteskole. Noen lærere er litt skumle og spesielle. En lærer er ganske gretten og skummel, en annen ganske surrete og vimsete, og en som spytter veldig mye (...hvem tenker That's so raven), noen snakker utydelig og for fort men alt ORDNER seg, hallo, jeg forventer egentlig at de er tålmodige med oss utvekslingsstudenter. ALT(!!!!!!) er på engelsk. Og det er vanskelig når alt er på engelsk! Spesielt i matten. 

Irske venner
Jeg har også fått en haug med irske venner. Jeg ble kjent med ei populær jente, og hun fikk meg med i den store gjengen sin. De er kjempesnille! Vi sitter langs gangen og spiser lunsj sammen og det jeg har lagt merke til er at alle er så høylytte og de roper veldig mye (haha). Men de er supre på å inkludere og få deg til å føle deg innenfor! Og ja, ALLE kaller meg Kasey her. Det er det jeg heter nå. Til og med i skoleregisteret står det Kasey. Kasey Warnes! Sykt uvant, det er jo ikke det jeg heter (egentlig). Ellers er det rart å se bare jenter, i samme uniform. Det som er så kult er at alle er likevel forskjellige i uniformen sin pågrunn av hårfrisyrene deres. Oppsatt, langt, krøller, bob, knute, afro, blondt, rødt(mange rødhårede her!), rosa(JEPP. Hun med rosa hår får helt sikkert konsekvenser snart, for det er et D-R-Ø-Y-T forsøk på å skille seg ut i uniformen). Andre har også piercinger og det er forskjell på hvordan de har sokkene... haha

Idag var min andre dag og min nabovenn Ana hadde bursdag. Jentene i den irske gjengen er så kreative at de tar med masse godteri og snacks hver gang noen har bursdag. De synger høyt i lunsjpausen og er så trivelige!!!!!!!!! åhh de er så søte og herlige jenter!!!! Har også hatt min første musikktime, og som en svært musikkinteressert person så likte jeg det. Vi lærer for øyeblikket bare noter, og jeg har fått avtalt med musikklæreren min at jeg kan spille piano i pausene (siden vi har ikke et piano hjemme hos vertsfamilien). Herlig!! Random, men viktig for meg! Er så lenge siden jeg har drevet med musikk nå.... To uker er lenge... 

Vil også nevne at vi har forferdelig mye lekser. Hver dag, i nesten alle fag! Jeg mangler noen bøker enda da, så jeg kan ikke gjøre noe lekser dessverre(ja dessverre. Vil jo lære noe denne uka og klare å skjønne hva de snakker om i timen). Snart får vi en School Journal, som er en slags "leksebok" hvor vi skal skrive ned leksene vi skal gjøre den dagen, også må vi få foresatte til å sjekke at vi har gjort dem og skrive under :( Det er trist

Så skolen så langt er sykt kul, og sykt vanskelig.

iPhonebilder fra forrige uke og denne uka :Uniformen min.. :p


Utsikt <3

Sånn ser det da ut fra rommet mitt når det er fint vær!--------------------------------------------------------------------------------------------------- 

Top 5 Cultural Shock Experience

1. Husene her har ikke egne adresser

2. Jentene shaver ikke leggene sine

3.  Springvannet smaker klor

4. Bilene kjører SYKT fort, de kjører 80km/t i nabolaget! 

5. Ruller du sokkene ned på uniformen din, er du en av de kule. Har du de opp til knærne så er du en L0oZeR. Jeg synes det ser best ut da men ok 

 

- Kaasey

WEEK 34 - Arrival

Tidlig morgen 22. august var vennene mine og kjæresten min med til flyplassen for å si et siste adjø, åhhh det var trist.... De kommer til å være grunnen til at jeg får hjemmelengsel de gangene jeg får det. Tok fly fra Værnes til Oslo der jeg ble møtt av EF-folk og to andre nordmenn som skule til Irland. Der ble jeg kjent med Astri og Sindre. Vi fløy sammen til Dublin og der ble vi møtt av mange andre utvekslingsstudenter. Før vi dro til familiene den 24. August så skulle vi på en Soft Landing Camp i Dublin, hvor de skal lære oss om den irske kulturen. På den campen bodde vi på Campus, der det var enkeltrom og egne bad (noe som var sykt godt med tanke på at jeg hadde fått lite søvn.) De gode måltidene tok vi felles i et annet bygg. På den campen ble jeg veldig overrasket fordi det var så helt SYKT mange utvekslingsstudenter! Og det var bare fra EF! Det var få folk fra Norge og Danmark, men en hel haug fra Tyskland, Spania og Sveits. Ungdommer fra Japan, Taiwan, Slovenia skulle også til Irland. Det som er rart er at de fleste er 15 år, nordmenn er 17 år og vi skal gå på samme trinn. Helt ærlig var campen helt bortkastet. Det er ikke noe poeng i å få seg andre venner på campen heller i og med at vi alle kommer til å skilles i hver vår by uansett. Alle var dessuten så gira på å møte familien, at jeg følte campen var en ventecamp, hvor vi mellomlander før vi drar til vertsfamiliene.

 

Jeg og Astri tok oss en gåtur rundt campen og fikk tatt noen bilder: 

24. August satte studentene på bussene og vi skulle endelig møte vamiliene våre! Da EF skulle finne en plassering til meg, plasserte de meg i en liten by som heter Athlone. Den ligger midt i landet i Irland, midt i mellom Galway og Dublin. Knapt en time unna Dublin, så her blir det sikkert en del storbyturer! ;) Jeg ble møtt av min vertsmor da bussen stoppet i Athlone, hun er skikkelig snill! Det har hun vært iallefall så langt, hehe. Hun kjørte meg hjem til huset og da kjørte vi forbi massemasse grønne enger, gårdsdyr og gamle steingjerder. Det er helt nydelig her!!! Der vi bor er det rike folk som holder til, og det er ganske moderne i området. Er snarlikt amerikanske gater, egentlig. Da jeg kom inni huset ble jeg møtt av min irske vertsbror på 19 og etterhvert min irske søster på 22 år, og de var så trivelige! Det er en entustiastisk og pratsom familie jeg har kommet til, og i Athlone så snakker de så forståelig. Det er britisk, men høres noen ganger ut som amerikansk fordi de uttaler 'r'en på sammen måte som amerikanerne. Så jeg ville ha sagt at det er en blanding mellom de to aksentene, noe som er perfekt for meg siden jeg liker begge :-)Der jeg bor er det hester overalt!Nydelig nabolag:))

Steinvegger:))

Da jeg kom inn spurte jeg om hvor jeg kunne ta av meg skoene.. Nei, i Irland tar man ikke av seg uteskoene i huset. Hahaa.. #shocked
Det er et relativt stort hus, og jeg fikk et enormt rom og eget bad(!!!). Jeg blir sykt skjemt bort her. Om jeg trenger noe så bare sier jeg fra, jeg har masse plass til å legge tingene mine og jeg har tre sengeplasser for meg selv (fordi jeg fikk gjesterommet). Ikke noe husregler annet enn å være hjemme til 10, ikke noe husarbeid fordi vertsmor er hjemmeværende. Men huff, ikke tro at jeg kommer til å utnytte dette, fordi jeg har allerede fått dårlig samvittighet fordi vertsmor gjør ALT.  Etter jeg fikk sette kofferten inn i rommet så ble jeg kjent med hunden dems <333333 som er så syykt søt! Det er en Jack Russel, heter Barney og har bare et øye!! Vamilien fortalte at han ble sparket av en hest.. Men det er den snilleste hunden i verden!:)

 

Inngangen til tomten


Huset jeg bor i! Rommet mitt er det lengst til venste i ground floor, ved siden av de to bilene.Rett utenfor vinduet mitt er det kuer..

Nydelig!! Dette er hva jeg ser ut av vinduet mitt, og er hagen på forsiden av huset

Det er ei spansk jente som heter Anna og ei tysk jente som heter Nele som er mine naboer og skal gå på samme skole som meg. Det er ganske betryggende så jeg slipper å være den eneste nye jenta på skolen og i byen. Vi har allerede rukket å blitt venner og har vært på shopping og kino sammen med andre utvekslingsstudenter i Athlone. Igår var jeg også med vertsmor til kirka, siden Irland er et katolsk land og katolisme er en viktig del for familien. Vi dro til den største katedralen i byen, som var utrolig svær og fin! På vei hjem kjørte vertsmor forbi skolen min, den er kjempestor og helt ny. Skolen jeg skal gå på heter Our Lady's Bower og er en katolsk internat med kun jenter. Den er kjent for store muligheter for musikk og drama, det er jo ganske greit da! Det er også veldig mange muligheter for sport. Ridning, tennis, hockey(som er det store på skolen) osv.. Jeg må også nevne at det er uniform! Min snille vertsøster tok meg med til byen for å kjøpe den nå nettopp, så kommer sikkert bilde senere :-)

Skolen min! Den er svææææær

Veldig stygt bilde av River Shannon egentlig, som er en elv som deler byen i to. 


Dette er noen av utvekslingsstudentene i Athlone
the girls next door :)

MÅ BEKLAGE FRYKTELIG LANGT INNLEGG men det er jo så mye nytt å fortelle!

Top 5 Culture shock experiences

1. Du går med utesko inne(!!)

2. Venstrekjøring

3. Strømkontaktene (tre plugger)

4. Billig (taxi, kino, klær)

5. Nydelig aksent

--------------------

Flere oppdateringer kommer på instagram og snapchat for dere som har meg der!

@kaseywar 

hits