Week 36&37

Jaa kjære lesere, det er fredag og mer enn en uke siden sist jeg blogget. Grunnen til det er at det har vært så lite som har skjedd. Forrige helg ble jeg forkjøla så jeg har tatt det veldig lungt siden. På lørdag var jeg å handlet inn til uka, for det meste mat som jeg vil ha i matpakken min og andre nødvendige ting. Sov hele søndag, tvang meg på skolen på mandag og tirsdag med hodepine og feber og sov med en gang når jeg kom hjem, slapp også av onsdag og torsdag for å bli helt frisk til neste skoleuke.

(syk jente som drikker varm medisin på vei til skolen)

Så, konklusjonen min er at det har vært så lite som har skjedd fordi jeg har for det meste bare vært innendørs. Men for å gjøre innlegget mitt litt lengre så kan jeg nå fortelle hvordan en vanlig hverdag er blitt til fram til nå!

Jeg våkner halv 8, noen ganger kl 7 dusje eller kvart over 7 for å rette håret eller ordne matpakke(om jeg har glemt å gjøre det kvelden før). Første jeg gjør er å pusse tenna og ta på meg uniformen og rydde rommet mitt. Jeg rydder aldri rommet mitt hjemme, men det blir en vane nå, jippi! Håper på å få masse nye gode vaner her som jeg kan ta med meg hjem til Norge. Etter å få ordnet meg og sminke meg er det frokost kl 8, som er oftest cereal og toast, før jeg skynder meg ut 0820-0825. Vertsforeldrene til nabovenninene mine kjører oss til skolen hver dag. Når vi ankommer skolen må vi vente til Assembly starter (0855). Assembly er et slags morgenmøte hvor hele trinnet møtes, også må vi stå på rekker etter klasser. Der får vi viktig informasjon, for det meste instrukser og kjeft, også gjør de noe katolske greier og mumler noe som høres ut som en bønn. Så begynner timene 0905! Det er pauser to ganger om dagen, hvor alle er så sykt sosiale og sitter sammen. Jeg har ikke sett ei ensom jente! Alle bare sitter ved bordet eller gulvet med matpakken sin og prater, ingen holder på med telefonen sin i motsetning til i Norge! Det var en dag her hvor jeg tok med brunost som de fikk smake på. Den ble raskt populær:) Når skolen er ferdig 1530 drar alle hjem. Det som er spesielt her er at alle skolene(secondary school og highschool) er samlet på nesten en plass. Så når vi kommer ut av skolen så ser jeg både gutter og jenter i ulike uniformer som møtes. Jeg og mine to nabovenniner blir henta av min vertsmor og vi kommer hjem i firetida. Når jeg kommer hjem vil jeg som oftest slappe av og ta meg en "snack" for at den sultne magen min skal holde ut til middag kl 1800. i mellomtiden gjør jeg lekser. Etter middag, lekser igjen. Vi får lekser hver dag som oftest skal bli ferdig til dagen etter. For å ha orden så fikk vi en egen "School Journal"! På utsiden er det bildet av skolen. Inni er det oversikt over regler, skolekalender, fraværsoversikt og plass for å skrive ned leksene for hver dag.

(leksene for denne uka)

Fra kl 2100 til 2200 har jeg litt fritid til å slappe av. Her får jeg tid til å lage lunsj til skoledagen etter og ta meg en dusj. Og kanskje blogge. Den kommer til å bli endret etterhvert som jeg blir vant til å gjør masse lekser, for da gjør jeg leksene ferdig fortere og får mer tid til andre ting. Håper det skjer mer framover, i og med at jeg har tenkt å melde meg på forskjellige ting og reise til Galway og Dublin!

De store forskjellene jeg har lagt merke til er:
1. De spiser ikke risgrøt eller rømmegrøt, hvertfall ikke til middag!! De ble helt sjokkert når jeg sa at risgrøt er det mange som spiser i jula..

2. Jeg har ikke sett en eneste plastikkpose her. åh!!! så sykt irriterende når man kjøper ting og posen revner!!!!!!

3. De skriver alltid med penn her. Gjør de lekser eller noterer, så skriver de med penn. De gjør notatene ganske fancye da, med fargepenner. Jeg er den eneste som bruker blyant..

4. På skolen har de egne hardcover books for hvert fag, og en egen liten skrivebok(ikke blokk) for leksene for hvert fag. Dessuten har de egne rapportbøker for naturfagene. Mange bøker å holde styr på! Haha.

5. "Det å bruke ruteark i matten er det bare barn som gjør! Vi gjør matte på linjeark" wtf!!

-Kaaaasey


  0 kommentarer på "Week 36&37"


Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

hits