WEEK 34 - Arrival

Tidlig morgen 22. august var vennene mine og kjæresten min med til flyplassen for å si et siste adjø, åhhh det var trist.... De kommer til å være grunnen til at jeg får hjemmelengsel de gangene jeg får det. Tok fly fra Værnes til Oslo der jeg ble møtt av EF-folk og to andre nordmenn som skule til Irland. Der ble jeg kjent med Astri og Sindre. Vi fløy sammen til Dublin og der ble vi møtt av mange andre utvekslingsstudenter. Før vi dro til familiene den 24. August så skulle vi på en Soft Landing Camp i Dublin, hvor de skal lære oss om den irske kulturen. På den campen bodde vi på Campus, der det var enkeltrom og egne bad (noe som var sykt godt med tanke på at jeg hadde fått lite søvn.) De gode måltidene tok vi felles i et annet bygg. På den campen ble jeg veldig overrasket fordi det var så helt SYKT mange utvekslingsstudenter! Og det var bare fra EF! Det var få folk fra Norge og Danmark, men en hel haug fra Tyskland, Spania og Sveits. Ungdommer fra Japan, Taiwan, Slovenia skulle også til Irland. Det som er rart er at de fleste er 15 år, nordmenn er 17 år og vi skal gå på samme trinn. Helt ærlig var campen helt bortkastet. Det er ikke noe poeng i å få seg andre venner på campen heller i og med at vi alle kommer til å skilles i hver vår by uansett. Alle var dessuten så gira på å møte familien, at jeg følte campen var en ventecamp, hvor vi mellomlander før vi drar til vertsfamiliene.

 

Jeg og Astri tok oss en gåtur rundt campen og fikk tatt noen bilder: 

24. August satte studentene på bussene og vi skulle endelig møte vamiliene våre! Da EF skulle finne en plassering til meg, plasserte de meg i en liten by som heter Athlone. Den ligger midt i landet i Irland, midt i mellom Galway og Dublin. Knapt en time unna Dublin, så her blir det sikkert en del storbyturer! ;) Jeg ble møtt av min vertsmor da bussen stoppet i Athlone, hun er skikkelig snill! Det har hun vært iallefall så langt, hehe. Hun kjørte meg hjem til huset og da kjørte vi forbi massemasse grønne enger, gårdsdyr og gamle steingjerder. Det er helt nydelig her!!! Der vi bor er det rike folk som holder til, og det er ganske moderne i området. Er snarlikt amerikanske gater, egentlig. Da jeg kom inni huset ble jeg møtt av min irske vertsbror på 19 og etterhvert min irske søster på 22 år, og de var så trivelige! Det er en entustiastisk og pratsom familie jeg har kommet til, og i Athlone så snakker de så forståelig. Det er britisk, men høres noen ganger ut som amerikansk fordi de uttaler 'r'en på sammen måte som amerikanerne. Så jeg ville ha sagt at det er en blanding mellom de to aksentene, noe som er perfekt for meg siden jeg liker begge :-)Der jeg bor er det hester overalt!Nydelig nabolag:))

Steinvegger:))

Da jeg kom inn spurte jeg om hvor jeg kunne ta av meg skoene.. Nei, i Irland tar man ikke av seg uteskoene i huset. Hahaa.. #shocked
Det er et relativt stort hus, og jeg fikk et enormt rom og eget bad(!!!). Jeg blir sykt skjemt bort her. Om jeg trenger noe så bare sier jeg fra, jeg har masse plass til å legge tingene mine og jeg har tre sengeplasser for meg selv (fordi jeg fikk gjesterommet). Ikke noe husregler annet enn å være hjemme til 10, ikke noe husarbeid fordi vertsmor er hjemmeværende. Men huff, ikke tro at jeg kommer til å utnytte dette, fordi jeg har allerede fått dårlig samvittighet fordi vertsmor gjør ALT.  Etter jeg fikk sette kofferten inn i rommet så ble jeg kjent med hunden dems <333333 som er så syykt søt! Det er en Jack Russel, heter Barney og har bare et øye!! Vamilien fortalte at han ble sparket av en hest.. Men det er den snilleste hunden i verden!:)

 

Inngangen til tomten


Huset jeg bor i! Rommet mitt er det lengst til venste i ground floor, ved siden av de to bilene.Rett utenfor vinduet mitt er det kuer..

Nydelig!! Dette er hva jeg ser ut av vinduet mitt, og er hagen på forsiden av huset

Det er ei spansk jente som heter Anna og ei tysk jente som heter Nele som er mine naboer og skal gå på samme skole som meg. Det er ganske betryggende så jeg slipper å være den eneste nye jenta på skolen og i byen. Vi har allerede rukket å blitt venner og har vært på shopping og kino sammen med andre utvekslingsstudenter i Athlone. Igår var jeg også med vertsmor til kirka, siden Irland er et katolsk land og katolisme er en viktig del for familien. Vi dro til den største katedralen i byen, som var utrolig svær og fin! På vei hjem kjørte vertsmor forbi skolen min, den er kjempestor og helt ny. Skolen jeg skal gå på heter Our Lady's Bower og er en katolsk internat med kun jenter. Den er kjent for store muligheter for musikk og drama, det er jo ganske greit da! Det er også veldig mange muligheter for sport. Ridning, tennis, hockey(som er det store på skolen) osv.. Jeg må også nevne at det er uniform! Min snille vertsøster tok meg med til byen for å kjøpe den nå nettopp, så kommer sikkert bilde senere :-)

Skolen min! Den er svææææær

Veldig stygt bilde av River Shannon egentlig, som er en elv som deler byen i to. 


Dette er noen av utvekslingsstudentene i Athlone
the girls next door :)

MÅ BEKLAGE FRYKTELIG LANGT INNLEGG men det er jo så mye nytt å fortelle!

Top 5 Culture shock experiences

1. Du går med utesko inne(!!)

2. Venstrekjøring

3. Strømkontaktene (tre plugger)

4. Billig (taxi, kino, klær)

5. Nydelig aksent

--------------------

Flere oppdateringer kommer på instagram og snapchat for dere som har meg der!

@kaseywar 


  1 kommentarer på "WEEK 34 - Arrival"

Postet av: sakka
blogg mer!
04.09.2013, 16:36

Legg igjen en kommentar:

Navn:
Husk meg?
E-post:

Bloggadresse:

Kommentar:

hits